Jeżeli już ktoś zakłada restaurację lub kawiarnię, musi zakupić wiele sprzętu, który jest potrzebny w takim lokalu. Jak się okazuje, koszty zakupu takie sprzętu są bardzo wysokie, ale czasami na ich zwrot można liczyć dość szybko. W cukierni, lodziarni i restauracji przyda się automat do bitej śmietany hendi.
Taka maszyna może kosztować wręcz mniej więcej 10 tysięcy złotych, niemniej jednak jeżeli kawiarnia będzie podawać klientom bardzo dużo deserów, gofrów, lodów, czy zwyczajnie bitej śmietany, koszt takiej maszyny może się bardzo szybko zwrócić. Poza tym, jeżeli już w kawiarni pragnie się wyróżniać desery przeznaczone na sprzedaż, dobrym i potrzebnym zakupem będą witryny chłodnicze restoquality. Dzięki takim podświetlanym witrynom można zademonstrować, jakie ciasta i desery są dostępne w restauracji. Jeżeli już klienci będą widzieć je przed zakupem, chętniej po nie sięgną. Może także okazać się, że dzięki temu przekonają się, że słodkości oferowane w menu faktycznie bardzo dobrze wyglądają. W pewnych sytuacjach karta dań zawiera ich zdjęcia. Te zwykle są realnie ładne. Na żywo dania mogą już nie wyglądać tak bardzo dobrze, a gdy ktoś zobaczy je w witrynie, przekona się, jak de facto się prezentują. W każdym lokalu gastronomicznym potrzebne są zmywarki do szkła redfox. Taki sprzęt umożliwia zaoszczędzić wodę. Przy myciu ogromnej ilości naczyń ręcznie, zużycie wody będzie spore. W zmywarce na pewno uda się je ograniczyć. Taka nowoczesna zmywarka po pierwsze nie zostawia smug na szkle. Udaje się to przede wszystkim dzięki temu, że temperatura płukania jest stała. Drugim składnikiem, który na to wpływa jest nieduża ilość środka myjącego. Poza tym takie innowacyjne zmywarki mają funkcję autoczyszczenia. To wiele ułatwia, bo daje możliwość zachować sprzęt w dobrym stanie. Analogicznie jak w zmywarce do domowego użytku, w takiej przemysłowej dostępnych jest kilka programów mycia. Można zaimplementować program do tego, w jakim stopniu zabrudzone jest szkło. Jeżeli myte są wyłącznie szklanki po napojach, nie wymaganie długiego mycia. Szklane pucharki z deserów należy myć przy użyciu dłuższego programu.
Więcej informacji: agregat sufitowy do komory mroźniczej.